Waarom is het belangrijk om jezelf te accepteren?

Vindt u het moeilijk om comfortabel te zijn met wie u bent? Wenst u de dag dat u in de spiegel kunt kijken en een gezicht ziet glimlachen, in plaats van de dag dat u niet goed genoeg bent? Als je niet accepteert wie je bent als persoon, krijg je niet de vreugde van het ervaren van een leven van tevredenheid en tevredenheid. Je kunt niet alles wat je te bieden hebt volledig vieren omdat je er je ogen voor sluit. Je focust je op je negatieve kwaliteiten en negeert je positieve.

Als dit jou is, kun je leren om jezelf te accepteren en een vullend, vruchtbaar leven te leiden. En het beste is dat je nu meteen kunt beginnen en de effecten direct voelt. Je hoeft alleen de do’s en don’ ts te kennen die je zullen krijgen waar je wilt zijn.

Leg jezelf niet vast door je fouten, maar door je prestaties

Heb je ooit gemerkt dat het makkelijker is om anderen te accepteren en te vergeven voor hun tekortkomingen, maar als het op onszelf aankomt, snijden we onszelf zelden enige speling? Iemand anders kan de meest afschuwelijke misdaad tegen ons plegen en we zullen zeggen: “O, dat is oké. Ze worden gewoon verkeerd begrepen. Maar als we een vingernagel krom knippen, zijn we nutteloos en verspilling van ruimte.”

Terwijl het een grote deugd is om degenen die op ons treden te vergeven, is het een nog grotere deugd om onszelf te vergeven. Als je het vastschroeft, is het maar zo. Laat het u niet definiëren. Het is een actie die je hebt ondernomen, geen indicator van je eigenwaarde. In plaats van je te concentreren op dingen die je verkeerd hebt gedaan, concentreer je je op de dingen die je juist hebt gedaan. Vier uw prestaties. Gefeliciteerd met positieve beslissingen. Wees uw eigen cheerleader.

Vergelijk jezelf niet met andere mensen

Je kunt jezelf nooit accepteren als je jezelf vergelijkt met anderen en het gevoel hebt dat je niet goed genoeg, slim genoeg, mooi genoeg, of wat dan ook. Je zult jezelf altijd zien als ondergeschikt en onder par.

Je zult altijd iemand vinden die iets beters kan doen dan jij. Maar je zult ook dingen vinden die je beter kunt doen dan andere mensen, dus uiteindelijk is het een wasbeurt, iedereen heeft sterke punten op verschillende gebieden.

Laat wel los van perfectie

Als je wacht om jezelf lief te hebben wanneer je perfect bent, wacht je voor altijd. Niemand is perfect. In plaats van te streven naar perfectie, streven naar beter zijn dan jij. Probeer uw moeilijkste en doe het beste wat u kunt. De resultaten zijn misschien niet perfect, maar ze zijn beter dan als je het helemaal niet zou proberen.

Focus wel op uw sterke attributen

In plaats van in de psychologische spiegel te kijken en alle dingen uit te kiezen die je niet leuk vindt aan jezelf, kies dan de dingen die je doet. Focus op de attributen die je goed hebben gediend in de loop van je leven.

Iedereen is sterk op bepaalde gebieden. Misschien ben je wel een geboren verzorger of mentor. Misschien ben je goed onder druk en glanst je in stressvolle situaties. Bent u iemand die mensen graag in de buurt zijn omdat u glimlacht en ze zich goed laat voelen? Focus op deze kwaliteiten.