Het effect van drugs op de artistieke creativiteit

De consumptie van marihuana en creativiteit, delen een nauw verband dat we deze keer van plan zijn te onthullen, en is dat, ondanks het feit dat het een illegaal product in veel landen, de waarheid is dat dit nooit genoeg is geweest om te voorkomen dat veel mensen toegang hebben, niet alleen tot de aangename sensaties gegenereerd door hun consumptie, maar ook tot die bijzondere inspiratie die stimuleert en wordt zo geëxploiteerd door kunstliefhebbers.

De zoete aroma’s van cannabis zijn gebruikt om muzieksterren zoals Jimmy Hendrix, The Beatles, Bob Marley, Snoop Dog, evenals gewone mensen uit andere gebieden zoals literatuur, schilderkunst en beeldhouwkunst te consolideren, als gevolg van dit alles, heeft de wetenschappelijke gemeenschap studies uitgevoerd over het onderwerp met het oog op het onthullen van het enigma.

Marihuana als inspiratiebron

Het is aangetoond dat marihuana de activiteit van de frontale kwab verhoogt, wat verantwoordelijk is voor het creatieve vermogen, divergent denken en het zoeken naar verschillende alternatieven. Men mag echter niet geloven dat marihuana alleen van de ene op de andere dag van een individu de meest creatieve maakt, deze persoon moet altijd deze neigingen hebben en cannabis zorgt gewoon voor het stimuleren ervan of, met andere woorden, laat ze vrijer stromen.

Het consumeren van deze hallucinogeen stimuleert het creëren van verbindingen tussen ideeën en de relatie van concepten die anders zou kosten grote moeite, op dezelfde manier, geluidsveranderingen worden waargenomen intenser en het individu meestal voelt de muziek met grote intensiteit. Echter, te hoge en te frequente doses veranderen de aandacht en leiden tot de verspilling van deze grote ideeën als gevolg van de verspreiding die wordt bereikt.

Vertrouwen op marihuana om creativiteit te stimuleren

Door de invloed die de consumptie ervan uitoefent op de perceptie van de werkelijkheid, verandert deze psychoactieve het creatieve proces van kunstenaars omdat hun mentale processen op een meer open manier beginnen plaats te vinden, het punt is dat deze tendens al aanwezig en geïnternaliseerd moet zijn om werkelijk werken met uitzonderlijke eigenschappen te realiseren.

Marihuanavariëteiten zoals royal Jack en zure diesel, hebben de neiging om de geest te ontspannen genoeg om te worden gegrepen door positieve gevoelens die leiden tot ontremming en de consolidatie van veel meer originele ideeën. Beroemd om zijn recreatief gebruik, is de waarheid dat deze plant kan ook een cognitieve verbetering die, na het verhogen van de dopamine spiegels, helpt om dingen te zien van een ander en minder beperkt punt, dat is bevorderlijk voor creatief denken.